Pasta med tunfisksaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pasta i alle varianter er typisk hverdagsmat for oss nordmenn. Og har du en boks tunfisk innerst i skapet, kan du trylle fram denne knallgode og enkle pastaretter i løpet av få minutter.

Ingredienser

  • 150 g pasta
  • 12 stk purre
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 112 dl matfløte
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann eller i olje
  • 12 stk saften av sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken
  2. Mens pastaen koker forbereder du sausen: Finsnitt purreløk og skrell og finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en liten kjele og fres purreløk og hvitløk til det er mykt og blankt. Hell i fløte og kok opp. Hell av det meste av vannet/oljen av tunfisken og bland den forsiktig inn i sausen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  4. Hell av vannet på pastaen og fordel den i to tallerkener. Hell tunfisksausen over og server med en gang

 

Synes du sausen blir for tykk, kan du blande inn 2-3 ss av det varme pastavannet.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.