Pasta med kjøttdeig og tomatsalsa

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pasta og kjøttsaus, det er enkelt. På med kokeplatene, kok opp pastavannet og finn frem kjøttdeigen fra kjøleskapet……

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss margarin
  • 400 g pasta

Tomatsalsa:

  • 12 stk løk
  • 3 stk tomat
  • 2 ss friske urter (kan også bruke tørkede urter)
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 ss lettrømme

Slik gjør du

1. Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Hakk løk og skjær tomatene i små biter. Tilsett finhakkede friske krydderurter. Bland alt sammen med balsamicoeddik, olivenolje og smak til med salt og pepper.

3. Legg pasta på en tallerken, ha over kjøttdeigen. Hell over litt rømme og legg tomatsalsaen på toppen.

For å gjøre retten sunnere kan du med fordel bytte ut lettrømmen med rømmekolle eller kesam. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.