Ovnsbakt laksefilet

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. 

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 12 ts salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

  • 14 stk hodekål , nykål eller kinakåll
  • 14 ts salt
  • 2 ss smør

  • 8 stk potet

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.

2. Del laksefilet i porsjonsstykker. Pensle filetene med litt margarin eller olje. Krydre med salt og sitronpepper.

Har du ikke sitronpepper kan du bruke litt revet sitronskall og kvernet pepper i stedet.

3. Legg filetene på et bakepapirkledd stekebrett. Bak filetene på 180 °C i 10-15 minutter avhengig av tykkelse.

4. Del kål i båter og kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør.

Server saftig og god laksefilet med nykokt kål og potet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.