Ostesmørbrød med spekeskinke og ananas

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Noe av det enkleste du kan lage når du er fysen på noe varmt og godt. Ostesmørbrød kan varieres med det meste, her har vi brukt spekeskinke, men salami er også et godt alternativ.

Ingredienser

  • 16 skiver spekeskinke
  • 8 skiver brød
  • 8 stk tynne ringer frisk ananas eller hermetisk
  • 16 skiver hvitost
  • 12 stk purre i ringer

Slik gjør du

1. Legg spekeskinkeskiver på brødskivene. Legg på en ring ananas på hver brødskive, og ha på ost. Topp det hele med purre.

Bruker du hermetisk ananas, del gjerne ringene i to på tvers slik at de blir tynne og fine.

2. Legg ostesmørbrød på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i stekovn, og stek på 250 °C. Når osten er smeltet og fått fin gyllen farge er ostesmørbrødene ferdige. Bruk en stekespade til å ta dem ut av ovnen.

3. Du kan også steke dem under lokk i stekepanne på middels varme. Da er de ferdige etter 15-20 minutter.

Bytter du ut ananas og purre med tomat og basilikum, får du en italiensk vri!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.