Omelettmuffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En omelett eller en muffins? Lag omelettmuffins. En ny slager til matpakka. Vi har laget to varianter. Mulighetene er uendelige.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 6 ss melk
  • 2 stk vårløk eller sjalottløk
  • 150 g kokt skinke eller fetaost
  • 50 g soltørkede tomater eller oliven uten stein
  • 150 g ferdigrevet ost
  • 12 ts salt

Slik gjør du

1.        Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.

2.        Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Riv gulrot, del opp fetaosten i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.

3.        Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.

4.        Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.

Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en sk

1. Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.

2. Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Del opp skinke/fetaosten og soltørkede tomater i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.

3. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.

4. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.

5. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.

Har du små kokker i huset? La barna lage omelettmuffins helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.