Monsterkjeks

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Skumle monsterkjeks til halloween er gøy for barna! Stikk den søte deigen ut til kjeks i en oval form, eller bruk andre former og lag spøkelser, flaggermus eller gresskar. Vaniljekjeksene pynter du med melisglasur i sort, hvitt, eller andre morsomme farger. Bruk fantasien! 

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 312 dl hvetemel
  • 14 ts salt
  • 12 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker

Melisglasur:

  • 1 stk romtemperert eggehvite
  • 14 ts sitronsaft
  • 312 dl melis
  • 14 ts sort konditorfarge

Slik gjør du

1. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett et egg om gangen og la det blande seg godt mellom hver gang.

2. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, salt og natron i miksebollen, og rør alt sammen til du får en glatt deig.

3. Del deigen i to, pakk begge deigemnene godt inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time.

4. Ta ut et deigemne av gangen fra kjøleskapet. Kjevle deigen ut på et melet underlag til deigen er ca. 1 cm tykk. Pass på å snu deigen underveis, så den ikke setter seg fast i underlaget.

5. Stikk deigen ut med en rund/oval form og legg kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett.

6. Kna resten av deigen sammen og bytt den ut med deigen i kjøleskapet. Fortsett til du har brukt opp all deigen.

7. Stek kjeksene på 180 ᵒC i ca. 8 minutter midt i stekeovnen. La kjeksene avkjøle seg i noen minutter før du evtentuelt flytter dem over på noe annet.

8. Lag glasur. Pisk eggehvite på lav hastighet til den begynner å skumme. Ha i sitronsaft. Sikt inn melis litt etter litt for å unngå klumper. Miks det hele sammen på lav til middels hastighet med en grind. Når glasuren har blitt hvit, tykk og fester seg litt til kantene er den ferdig, 2-4 minutter. Tilsett eventuelt litt mer sitronsaft/vann om glasuren er for tykk. 

9. Ta litt av glasuren over i en liten skål og bland inn sort konditorfarge.

10. Best resultat får du om du bruker to ulike tykkelser på glasuren. Fyll litt av den hvite glasuren i en sprøytepose med en rund, liten tip. Denne bruker du til å lage ytterkanten og linjene. Tilsett litt sitronsaft/vann i resten av den hvite glasuren (tilsett bare litt væske om gangen), til konsistensen blir litt mer flytende. Denne glasuren bruker du til å fylle inn mellom ytterkanten og linjene. 

11. Sprøyt glasuren på avkjølte kjeks. Tegn to store runde øyne, to prikker til nese og en lang bølgete munn med små streker. La glasuren stivne helt. 

Bruk gjerne en tannpirker eller et grillspyd til å fordele/jevne ut glasuren i midten av kjeksen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.