Minitacos

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er håndmat som kommer til å slå an blant barn i alle aldre! Perfekt som helgekos eller i et barneselskap.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ss margarin til steking
  • 112 dl vann
  • 1 pose tacokrydder
  • 4 ss maiskorn
  • 3 stk hvetetortilla
  • 6 stk cherrytomat
  • 2 dl revet hvitost
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 12 stk agurk i staver

Slik gjør du

1. Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek karbonadedeig i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele kjøttdeigen i mindre biter.

2. Ha i vann og tacokrydder og kok i 5 minutter. Bruk en stekespade og bland godt.

3. Vend inn mais.

4. Klipp hver tortillalefse i fire deler. Legg en del i hvert hull på et muffinsbrett.

5. Bruk spiseskjeen og fordel kjøttblandingen i formene, ca. 1 ss per form.

6. Del cherrytomat i fire biter og fordel i formene.

7. Fordel revet ost på toppen av minitacoene.

8. Stek i ovn på 180 °C i 10 minutter, til osten har smeltet.

Dryss over gressløk og server sammen med agurkstaver.

Har du små kokker i huset? La barna lage minitacos helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.