Middagspølser med potetmos til barn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

La barna hjelpe til med middagen! Potetmos laget fra bunnen smaker myyye bedre enn posemos, særlig når de har fått være med å lage den! Dette er nok mat til ca. 4 barn, øk mengden om voksne skal spise også.

Ingredienser

  • 1 stk kjøttpølse
  • 1 ts margarin til steking

Potetmos:

  • 4 stk potet
  • ca. 1 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kokte gulrøtter:

  • 2 stk gulrot
  • 2 dl vann
  • 14 ts salt

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Skrell poteter og del dem i biter. Kok dem ca. 10 minutter i en kjele med vann, som så vidt dekker potetbitene. Stikk en spiss kniv i potetbitene for å kjenne om de er myke (= møre). Hell av vannet.
  2. Mos potetbitene med et mosejern, eller bruk en gaffel, og tilsett melk. Smak til med salt og pepper.
  3. Del pølsen i fire og fjern skinnet. Skjær to-tre snitt i hver pølsebit. Stek bitene i en stekepanne med litt margarin.
  4. Skrell gulrøtter og del dem i skiver på skrå. Kok opp vann og salt. Kok gulrøttene ca. 2-3 minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.