Medisterkaker med krydrede edamamebønner

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Saftige medisterkaker er rask hverdagsmat i en travel førjulstid. Denne spennende krydrede bønnesalaten er ferdig i løpet av få minutter, og smaker nydelig til. Får du ikke tak i edamamebønner kan du bruke frosne erter eller en boks kikerter isteden.

Ingredienser

  • 12 stk ferdigstekt medisterkake

Krydrede edamamebønner:

  • 400 g frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 150 g aspargesbønner i biter
  • 1 ts tørket oregano
  • 12 ts chiliflakes eller chilipulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovn til 180 °C.

2.      Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.

3.      Tin edamamebønnene og ha dem i en bolle sammen med vårløk og aspargesbønner

4.      Bland sammen resten av ingrediensene

5.      Varm en stekepanne og hell i edamamebønnene sammen med olje og krydder.

6.      Stek bønnene i 3-4 minutter eller til de er gjennomvarme og har fått litt farge.  

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen, og stek medisterkakene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.

Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 60 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i 10-15 minutter.

3. Ha halvtinte edamamebønner i en bolle sammen med vårløk og aspargesbønner.

4. Bland sammen oregano, chiliflakes, spisskummen, salt og pepper i en liten skål.

5. Stek edamamebønner i en varm stekpanne med olje til de blir gjennomvarme og har fått en fin farge, 3-4 minutter. Krydre med krydderblandingen. 

Vil du ha bønnene enda sterkere, kan du doble kryddermengden. Får du bønner til overs - avkjøl bønnene og server dem som snacks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.