Lettsaltet torsk med grønnkål og byggris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som er smakfull som bare rakker`n.

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk

  • 400 g grønnkål , vasket og grovhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 g pepper
  • saften av 12 stk sitron

  • 3 poser byggris
  • 100 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

1. Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.

2. Rens fisken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.

Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner flaker seg.

3. Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Ringle over med god olivenolje før servering.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.