Lefsepizza med kjøttboller, fennikel og eple

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Små porsjonspizza med tynn myk bunn, toppet med en frisk fennikelsalat og panerte kjøttboller. Pizzaen kan rulles sammen og spises som en kebab. 

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 1 pakke kjøttdeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 skiver tørt brød
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 båter revet hvitløk
  • revet skall av 12 stk sitron

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 212 ts salt
  • 50 g romtemperert smør

Fennikelsalat:

  • 1 stk fennikel
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 stk eple i små terninger
  • saft av 1 stk sitron

Topping:

  • 1 boks kremost naturell
  • 4 stilker bladpersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kna kjøttdeig raskt sammen med litt salt og pepper. Trill deigen til små kjøttboller.

2. Kjør tørt brød, bladpersille, hvitløk og sitron sammen i en food-prossessor til blandingen er finfordelt. Rull de små kjøttbollene i blandingen slik at den dekker rundt det hele. Legg de panerte bollene i en ildfast form.

3. Sett pizzadeig. Løs opp sukker og gjær i 1/3 del av vannet. Bland mel og salt sammen i en bolle. Lag en grop i melet, hell gjærblandingen i gropen og trekk plastfolie over bollen. La det stå i 10 minutter.

4. Tilsett resten av vannet (2/3), og rør alt godt sammen. Elt deigen i kjøkkenmaskin eller kna den godt for hånd, 5-10 minutter. Trekk plast over bollen og hev deigen i 30 minutter.

5. Lag fennikelsalat. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler. Bland strimlene med chili og epleterninger. Press over sitronsaft.

 

Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.

 

6. Sett den ildfaste formen i stekeovnen på 160 °C til kjøttbollene er gjennomstekte, ca. 15 minutter.

7. Del pizzadeigen i 4 like deler. Kjevle ut delene til tynne pizzalefser. Se til at lefsene er dekket til med plast slik at de ikke tørker ut. Stek en lefse om gangen. Pensle overflaten av pizzalefsen med smør, og legg den med smørsiden ned i en varm stekepanne. Pensle med smør på andre siden. Stek til lefsen har fått en fin farge, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med de andre lefsene.

 

Stek gjerne lefsene på en takke om du har. Hold lefsene varme i en kjøkkenhåndkle, eller varm dem raskt i stekeovnen før servering.

 

Smør kremost naturell på lefsene og topp med fennikelsalat, panerte kjøttboller og frisk bladpersille. Drypp gjerne over litt god olivenolje rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.