Lammegryte med urter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Noen av de store grønnsakene, som løk, gulrot, purre og sellerirot, blir sammen med smakfult norsk lammekjøtt til en klassisk lammegryte.

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 600 g potet
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk purre
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 kvister frisk oregano
  • 2 båter hvitløk
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, gulrot, løk og sellerirot. Rens purre. Skjær alle grønnsakene i grove biter.
  2. Bind en krudderbukett av de friske urtene.
  3. Ha halvparten av oljen i en gyte. Brun køttet i gryta, og drys mel over. Tilsett salt, pepper, rosmarin, hvitløk, vann og krydderbuketten. La det småkoke i en times tid.
  4. Varm resten av oljen i en annen gryte. Brun grøntsagerne i kjelen, slik at de får en lett farge, og ha dem over i kjelen med kjøtt. 
  5. La det småkoke til grønnsakene og køttet er mørt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.