Laksepai

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En god pai med sjømat! Laksepai er deilig gjestemat. Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 12 ts pepper
  • 12 dl frisk dill
  • 4 stk egg
  • 3 dl melk

  • 1 bunt grønn frisk asparges

Slik gjør du

1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i 30 minutter.

2. Trykk deigen ut i porsjonspaiformer. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnene ved 200 °C i 5-10 minutter, til de er litt gyllen.

3. Skjær laks i 3x3 cm store terninger og legg på bunnene. Dryss revet ost, dill og pepper over, og hell på sammenpisket egg og melk. Stek paiene i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

4. Skrell den nedre del av asparges med en potetskreller, kutt av rotenden. Kok asparges i lettsalatet vann i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. Tørk dem forsiktig.

Server lun laksepai med frisk asparges.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.