Lakselasagne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Her er en spennende variant av lasagne - kanskje noe som vekker appetitten til hele familien? 

Ingredienser

  • 9 stk lasagneplater
  • 9 stk egg
  • 8 dl melk eller en blanding av fløte og melk
  • 1 pk frossen spinat
  • ca. 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 600 g kokt laks
  • 212 dl revet hvitost

Slik gjør du

1. Kok lasagneplater i en stor kjele med vann i 5 minutter. Ha eventuelt litt olje i vannet, slik at platene ikke kleber seg sammen. Avkjøl i kaldt vann.

2. Bland egg, melk, spinat, salt og pepper i en bolle. Skjær laks i 1 cm tynne skiver, og krydre dem med salt og pepper. 

3. Legg lasagneplater, lakseskiver og eggeblanding lagvis i en stor, ildfast form. Start og avslutt med eggeblandingen.

4. Sett formen i stekeovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Dryss deretter på revet ost, og stek videre til osten er gyllen.

Server med godt brød og en frisk salat.

Retten kan varieres med å drysse litt hakket, frisk timian, revet muskat og et dryss med parmesan mellom lagene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.