Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Søtpotetmos:

  • 3 stk søtpotet
  • 1 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 1 stk brokkoli
  • 12 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
312kcal
Fett
21.6g
Protein
26.8g
Karbohydrater
3g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen alle ingredienser til kjøttbollene, og form små boller. 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke mager kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

2. Brun kjøttboller raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter.

Kjøttbollene kan eventuelt brunes i panne, legges over i en ildfast form  og etterstekes i stekeovn på 200 °C noen minutter.

3. Skrell potet og gulrot. Del i grove biter og kok dem møre i en kjele med vann. Hell av vannet, og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. 

4. Del brokkoli i mindre buketter. Kok brokkolibuketter så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann, 2-4 minutter. 

Server saftige kjøttboller med søtpotetmos og brokkoli. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.