Karrikylling med ertepuré og eplesalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En fargerik og spennende hverdagsrett for hele familien! Saftig kyllingbryst krydret med karri smaker kjempegodt til en frisk og syrlig eplesalat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Karrisuppe med revet kylling

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts karri
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Ertepuré:

  • 12 stk løk
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 112 pose frosne erter (á 350 g)
  • 1 dl fløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eplesalat:

  • 2 stk grønt eple
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen karri, salt og pepper, og krydre kyllingfiletene med krydderblandingen.

2. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

3. Finhakk løk og vårløk, og fres løken i en kjele med margarin til den er blank. Ha i erter og fres et minutt til. Hell på fløte, trekk kjelen til side og kjør sammen ertene med en stavmikser til du har en grov puré. Smak til med salt og pepper. 

4. Skjær eple i to og fjern kjernehuset. Kutt deretter eple i tynne skiver. Skjær paprika i små terninger. Bland sammen epleskiver, paprikaterninger og olivenolje i en bolle, smak til med salt og pepper.

Server saftig krydret kyllingbryst med den fargerike ertepuréen og en herlig frisk eplesalat.

Se hvordan steke kyllingfilet

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.