Karbonader med løk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ss potetmel
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin til steking

  • 2 stk løk
  • 1 ss margarin til steking
  • 12 ts salt

Slik gjør du

1. Elt karbonadedeig lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vann.

2. Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.

3. Rens løk, del løken i to og skjær den i tynne skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg. Krydre med salt.

4. Karbonadene brunes i margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.