Iskrem til 17. mai

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

17. mai er dagen for is! En mild og deilig hjemmelaget vaniljeiskrem slår an hos både store og små. Pynt iskjeksene med fargestrøssel i rødt, hvitt og blått for å sette prikken over i´en.

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Iskjeks:

  • 6 stk iskjeks
  • 50 g hvit sjokolade
  • 6 ss fargestrøssel

Slik gjør du

1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

3. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.

4. Nå er isparfaiten klar til å fryses.

5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

7. Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og fargestrøssel.

Iskjeks med sjokolade og fargestrøssel? Knekk sjokolade i en liten bolle, og sett bollen over en kjele med vann på middels varme. La sjokoladen smelte litt før du rører i den. Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen før du dypper dem i fargestrøssel. Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.