Hamburger

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Det var først da noen slaktere fra Hamburg for over hundre år siden emigrerte til USA, at hamburgeren virkelig ble hamburger. Fortsatt mener mange at det bare er der man får de beste burgerne. Men vi vet bedre: Det er jo på ditt kjøkken verdens beste hamburgere lages.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 4 stk salatblad
  • 2 stk tomat
  • 12 stk løk
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  3. Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.
  4. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Ha på aïoli, ketchup eller annen saus etter eget ønske.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage hamburgere.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.