Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnsakslapper

Grønnsakslapper

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts salt
  • 1 stk. grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 bunt vårløk
  • 50 g ruccula
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl nøytral nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron i båter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnsakslapper, eller «fritters» som det heter om vi skal være internasjonale, er en enkel rett med mange variasjonsmuligheter. Grønnsakslappene er ikke minst en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på. Oppskriften gir ca. 12 lapper.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ts salt
  • 1 stk. grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 bunt vårløk
  • 50 g ruccula
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl nøytral nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron i båter

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut squash med andre grønnsaker som for eksempel kokt brokkoli, hakket paprika, mais eller purreløk om du vil prøve andre spennende grønnsakslapper.
Squash fortsetter å avgi vann også etter at du har presset ut det du kan. Derfor er det lurt å steke lappene så fort som mulig etter at grønnsaker og egg er blandet.

Server lappene nystekte med litt salatblader, en klatt rømme eller gresk yoghurt og sitronbåter. 

Lappene er ment som en selvstendig smårett, men egner seg også som tilbehør til for eksempel kylling eller svinekjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 02:26:16