Grønnsakslapper

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grønnsakslapper, eller «fritters» som det heter om vi skal være internasjonale, er en enkel rett med mange variasjonsmuligheter. Grønnsakslappene er ikke minst en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på. Oppskriften gir ca. 12 lapper. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønnsakspagetti med biffstrimler

Ingredienser

  • 1 stk grønn squash
  • 2 ts salt
  • 4 stk egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 båt hvitløk
  • 12 bunt vårløk
  • 50 g ruccula
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 dl nøytral olje til steking
  • 12 stk sitron i båter

Slik gjør du

1. Riv squash grovt, legg den i et dørslag og dryss over litt salt. La den ligge der til du har forberedt resten av oppskriften.

Bytt gjerne ut squash med andre grønnsaker som for eksempel kokt brokkoli, hakket paprika, mais eller purreløk om du vil prøve andre spennende grønnsakslapper.

2. Visp sammen egg og hvetemel i en bolle.

3. Finhakk hvitløk, snitt vårløk og grovhakk ruccola. 

4. Klem ut så mye væske som mulig av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle til å vri ut vannet. Bland revet squash, hvitløk, vårløk og ruccola inn i de vispede eggene. Krydre med salt og kvernet pepper.

Squash fortsetter å avgi vann også etter at du har presset ut det du kan. Derfor er det lurt å steke lappene så fort som mulig etter at grønnsaker og egg er blandet.

5. Varm en stekepanne med halvparten mengde olje. Bruk en spiseskje og legg blandingen i stekepannen. Du får plass til tre-fire grønnsakslapper i pannen av gangen. Stek lappene til de er gylne på undersiden og begynner å stivne på oversiden. Snu dem forsiktig med stekespade og stek dem ferdig. Legg dem over på en tallerken etter hvert som de blir ferdige, og hold dem varme.

Server lappene nystekte med litt salatblader, en klatt rømme eller gresk yoghurt og sitronbåter. 

Lappene er ment som en selvstendig smårett, men egner seg også som tilbehør til for eksempel kylling eller svinekjøtt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.