Grillet laks med agurksalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!  

Ingredienser

  • 800 g laksefilet

Glaze:

  • saft av 1 stk lime
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Agurksalat:

  • 2 stk agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 12 stk rødløk
  • 14 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Dressing:

  • 12 dl olivenolje
  • saft av 1 stk lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 12 ts grovt chilikrydder
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål. Sett den til side mens du forbereder resten. 

2. Skjær agurk i tynne skiver, bruk eventuelt en ostehøvel eller en mandolin til denne jobben. Ha agurkskivene i en skål.

3. Skyll hermetiske kikerter i kaldt vann og la vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk. Ha også i rødløk i tynne skiver, og finhakkede urter. Smuldre over fetaost til slutt.  

4. Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.

5. Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.

6. Hell dressingen over salaten rett før servering og bland godt.  

Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.