Frokostmüsli

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Er du blant dem som liker å starte dagen med frokostblanding og yoghurt? Da smaker det ekstra godt med hjemmelaget müsli! Denne oppskriften kan du variere med det du liker best.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 1 dl appelsinjuice eller annen fruktjuice
  • 1 ss olje eller flytende margarin
  • 1 ss sukker
  • 1 ss honning
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 3 ss sesamfrø
  • 4 ss grovhakket valnøttkjerner
  • 4 ss grovhakket hasselnøtter

Slik gjør du

1 porsjon gir 8 dl fokostmüsli.

1. Forvarm stekeovn til 140 °C. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne.

2. Bland juice, olje eller margarin, sukker og honning i en kjele, og rør godt til sukkeret er oppløst.

3. Bland resten av  ingrediensene i en bolle. Hell den varme juiceblandingen over i bollen og rør godt.

4. Bre frokostblandingen utover et bakepapirkledd stekebrettet. Sett brettet på midterste rille i stekeovn i ca. 30 minutter. Ta brettet ut av ovnen og rør litt rundt på frokostblandingen. Stek videre i 15-20 minutter.

5. Avkjøl frokostblandingen og oppbevar den i tett glass eller krukke.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.