Firkløverkake

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En saftig og god sjokoladekake er noe alle liker! Lag en deilig firkløverkake med luftig sjokoladeglasur neste gang du venter kaffegjester.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 112 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Glasur:

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert smør

Pynt:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 170 °C.

2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

3. Sikt mel, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver i en bolle eller på et ark bakepapir. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

4. Smelt smør i en kjele, knekk opp kokesjokolade og ha den i det smeltede smøret. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Hell blandingen i røren og vend rundt med en slikkepott slik at alt blander seg godt.

5. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapirkledd bunn, og stek kaken midt i ovn i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken på rist.

6. Kok opp fløte i en liten kjele, knekk opp sjokolade og ha den i fløten. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Avkjøl sjokoladeblandingen. Pisk smør og sjokoladeblandingen sammen til en luftig krem. Smør glasuren utover kaken med en kakepalett. Pynt med grovhakkede hasselnøtter. 


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.