Epledessert med havregryn og kesam

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Ingredienser

  • 4 stk eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

  • 4 dl havregryn
  • 12 ts malt kanel

  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %

Slik gjør du

1. Skrell eple og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.

2. Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.

3. Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.

4. Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam lagvis i glass og server.

Skal du ha gjester kan du forberede eplemos og havregryn på forhånd. Legg det gjerne lagvis i glass rett før servering, da smaker desserten best fordi havregrynene holder seg sprø.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.