Chick`n chips

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En liten twist på en klassiker. Her har vi byttet ut fisk med kylling - og droppet frityrstekingen. Enklere, like raskt og veldig, veldig godt!

Ingredienser

  • 500 g strimlet kyllingfilet
  • 12 ts salt
  • 12 ts malt pepper
  • 3 ss fransk sennep
  • 3 stk egg
  • 112 dl hvetemel
  • 2 dl strøkavring
  • 1 pose pommes frites
  • 65 g ferdig blandet salat
  • 2 dl remulade

Slik gjør du

  1. Bland krydder med sennep, og ha i kyllingstrimlene og bland godt sammen.
  2. Pisk sammen eggene, og ha melet på en egen tallerken. Det samme med strøkavringen. Dypp hver kyllingstrimmel i egget, så i mel, så tilbake i egget og til slutt i kavringen.
  3. Ovnsstek strimlene på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 200 grader med varmluft, eller 220 grader med over- og undervarme  i ca. 7 minutter.
  4. Stek pommes frites etter anvisning på posen.
  5. Server kylling med pommes frites, remulade og salat – gjerne i et kremmerhus av avispapir.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.