Blomkål- og potetcurry

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

Ingredienser

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båt hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 12 ts sukker
  • 1 stk blomkål
  • 4 stk potet
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 stk grønn chili
  • saften av 12 stk sitron
  • 12 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Varm olje i en vid kjele og stek løk til den er blank og myk. Tilsett ingefær, hvitløk, gurkemeie, spisskummen og karri og fres i et minutt. Hell i tomater og sukker. Tilsett blomkål, poteter og chili.
  2. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til blomkål og poteter er møre, ca. 15-20 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig, men curryen skal være ganske «tørr».
  3. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over rikelig med frisk koriander og server rykende varm med naanbrød og en stor skje yoghurt.

Kokt ris kan gjerne serveres til
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.