Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaniljekrem til kaker

Slik lager du eggekrem (vaniljekrem)

Her forklarer vi trinn for trinn hvordan du lager eggekrem og vaniljekrem.

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

1/2 dl sukker

1-2 ss maisenna

eventuelt pisket krem

TRINN 1

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

TRINN 2

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

TRINN 3

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte.

Her finner du oppskriften på vaniljekrem, og se hvordan lage vaniljekrem under:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 17:37:14