skip navigation
matprat logo
Elghakk

Elg

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for elgkjøtt. De samme anbefalingene gjelder også for hjortekjøtt.

Rett/del Mengde kjøtt pr. porsjon Tilberedningsmetode Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Filet
Indre- og ytrefilet
200 g Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C. Lite stekt:
55 °C
Medium:
60 °C
Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)
200 g Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff  
Elgstek
Lår, bog uten ben
200 g Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Mindre steker på under 1,5 kg brunes raskt i varm panne først. Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
200 g Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time

58 °C

 

Grytekjøtt
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
m/ben:
300 g
u/ben: 150-200 g
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft på 85-90 °C i ca. 1/2-1 time  
Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog
m/ben: 250-300 g
u/ben:
200 g
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2 1/2 time, til kjøttet er mørt og slipper bena.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.57.1, server:MP-PRD-WEB02 20.02.2017 04:13:10