skip navigation
matprat logo
Grønnkål

Grønnkål

Velsmakende supermat!

Grønnkål er kanskje den kålsorten som er minst brukt i Norge, og det er litt synd, for de dypgrønne, krusete bladene er saftige og sprø og egner seg godt til flere ulike retter der man vanligvis bruker hodekål, rosenkål eller kinakål. I tillegg kan den godt kalles for supermat, proppfull som den er av kostfiber og vitaminer. Grønnkål regnes også som en god kilde til kalsium.

Grønnkålen er spesiell fordi den ikke danner et fast hode, men består av stuttende stilker i forskjellige lengder. Med de krusete bladene er det heller ikke uvanlig å bruke den i dekorasjoner. Akkurat som rosenkålen tåler den å bli stående etter at frosten har kommet, og kan høstes inn hele vinteren. Den kraftige kålsmaken blir mildere om grønnkålen blir utsatt for frost. Den harde stilken kan det være lurt å fjerne på de største bladene – den kan bli både besk og hard.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB04 26.02.2017 08:44:04