Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt indrefilet av storfe 3d

Steke- og koketips for storfekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for storfekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Filet
Indrefilet og ytrefilet

200 g

Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)

200 g

Stekes i panne på medium til sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff

Medium: 60 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Oksestek
Rundstek, mørbrad, flatbiff, mørnet høyrygg

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Helstekt entrecôte
Entrecôte med eller uten ben

200 g

Brunes raskt i stekepanne. Stekes i ovn på 125 °C.
1,5 kg stekes i ca. 2 timer og 30 minutter.

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad

200 g

Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time

56 °C

T-benstek
Filetkam

300 g

Brunes raskt på sterk varme, etterstekes på lavere varme. 4 minutter på hver side.

 

Fondue
Mørbrad, indrefilet, ytrefilet

200 g

Stek kjøttbiter i olje (Soya eller solsikkeolje) i 1-2 minutter.

 

Gryteretter, lapskaus
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek

m/ben:
300 g
u/ben: 150-200 g

Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time

 

Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog

m/ben: 250-300 g
u/ben:
200 g

Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i
2 - 2,5 timer.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 04:33:56