Lammelår klar til steking

Alt du lurer på om lammelåret

Mest vanlig er det å bruke lammelåret til en lammestek, enten med eller uten ben. Her får du gode tips til steking av lammestek, gode sauser, godt tilbehør og andre praktiske råd om steking av lammestek.  Les mer

Årets lammebutikk - et salgskick, 2

Lammekjøtt: I butikken

Tradisjonelt har lammesesongen hatt sin hovedtyngde på høsten når det ferske kjøttet er å finne i butikken.  Les mer

Lammestek

Lammekjøtt: På kjøkkenet

Lær om bruksområder, mengdeberegning og andre nyttige ting om lammekjøttet.  Les mer

Stykningsdeler av lammelår

Lammekjøtt: Stykningsdeler

Her er en oversikt over hvilke stykningsdeler som finnes på lam og litt om hva du kan bruke dem til.  Les mer

Utbening av lammelår trinnbilde 6

Utbeining av lammelår

Et måltid med lammestek er obligatorisk både i påsken og på høsten. De fleste har ikke nok kunnskap til å lage en beinfri stek, og velger derfor lammestek med bein. En utbeinet lammestek er faktisk relativt raskt og enkelt å lage.  Les mer

Utbening av lammelår trinnbilde 1

Skjær ut isbeinet av lammelåret

Tar du tiden med å skjære ut isbeinet før du steker lammesteken, blir det mye enklere etterpå å skjære opp steken. Selv ved bordet med dine gjester som tilskuere.  Les mer

Fylt lammestek 3

Ulike lammesteker

Utvalget av lammestek kan nok variere en del fra butikk til butikk. Men hva er egentlig lammestek?  Les mer

Kokt lammelår

Årets ulike lammesesonger

Ja takk til påskelam! Hva med lammekjøtt hele året?  Les mer

Naturen spanderer 2013

Norsk lam i verdensklasse!

Norsk lam er en av verdens beste råvarer. I Norge bor vi nesten midt i matfatet til denne delikatessen, og skjønner knapt hvor privilegert vi er.  Les mer

Sauer.forside.8_12.003.jpg

Fakta om sau og lam

Her kan du lese om ulike saueraser og om de ulike lammesesongene gjennom året.   Les mer

Flatbiff av lam med stekt hjertesalat

Fire retter av ett lammelår

Lammelår er en fantastisk råvare som ofte tilberedes som klassisk lammestek. I stedet for å steke et helt lammelår kan man dele det opp og få lammeskank, flatbiff, surret stek og mørbrad. Her er noen gode anbefalinger til hva du kan lage av stykkene.  Les mer

Naturen spanderer 2013

Norsk lam

Norsk lam er i verdensklasse. Vårt lammekjøttet er en delikatesse som norske og utenlandske kokker bruker med stolthet og respekt. Sesongen er nå i gang. Nyt det mens det varer.  Les mer

Sau og lam 2

Lammekjøtt: Tall og fakta

Hvem, hva, hvor, hvor mye - og andre fakta om lammekjøtt.  Les mer

Slik lager du pinnekjøttet selv 2.jpg

Lag pinnekjøttet selv

Har du tenkt å lage ditt eget pinnekjøtt til jul? I begynnelsen av november er det på tide å sette i gang om du skal du rekke det i tide.  Et tips er å kjøpe et helt lam, da får du to hele pinnesider.  Les mer

LAMMEKOTELETTER ALLA PIZZIOLA

Lammekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for lammekjøtt.  Les mer

Ett lammelår - fire stykker, trinnbilde 8

Oppdeling av lammelår

I stedet for å steke et helt lammelår kan man heller dele det opp og få lammeskank, flatbiff, mørbrad og en liten stek eller benfritt grytekjøtt. Vi viser hvordan det gjøres.  Les mer