Høstens lammegryte

Koke- og grytekjøtt

Det er mye kjærlighet og omtanke i en gryte med kokekjøtt som står og syder på ovnen. Det trengs tid, kunnskap og tålmodighet for å få til et bra resultat. Gjøres det riktig blir du belønnet med mørt og smakfullt kjøtt som både imponerer deg selv og gjestene dine.  Les mer

Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

Alt du kan lage med kokekjøtt

Du har kanskje sett pakningene med bankekjøtt, høyrygg, rundstek, bog, bryst eller bibringe i ferskvaredisken uten helt å vite hva du skal bruke dette kjøttet til. Her skal du få noen gode råd og smakfulle tips til hva du kan bruke dette og annet koke- og grytekjøtt til.  Les mer

Kokekjøtt

Koking av kjøtt

Koking av kjøtt er en god, gammel tradisjon som kommer i nye mattrender. Supper og gryter basert på kokt kjøtt gir kraftfull smak og kan varieres på utallige måter.  Les mer

Fersk elgsuppe

Retter av koke- og grytekjøtt

Det kan være enkelt å tenke at koke- og grytekjøtt er til norske tradisjonsretter, men du vil finne tilsvarende retter i mange andre land. Tilberedningen er den samme verden rundt: å koke kjøttet såpass lenge at det blir mørt og godt.  Les mer

Langtidssteking

Langtidssteking av kokekjøtt

Betegnelsen langtidssteking brukes om kjøtt som stekes i over 8 timer med ovnstemperaturer på 65-80 °C. Dette er først og fremst perfeksjonistens “ess i ermet” for å sikre et perfekt og optimalt resultat på kjøtt som i utgangspunktet ikke er mørt nok til å stekes ved vanlig temperatur.  Les mer