Kjøttpålegg på skiva

Kjøttpålegg på skiva!

Fra 70-tallets standardutvalg med kokt skinke, servelat, salami og svartpølse, kan vi i dag velge i et enormt utvalg av ulike kjøttpålegg i butikken, og alle kan finne sin egen favoritt.  Les mer

Spekepølser

Spekepølser

Å speke betyr kort og godt å salte og deretter henge til tørk. Det er lang tradisjon og kultur for speking i hele Europa, og opprinnelsen var behovet for å utnytte alt kjøttet fra slaktedyrene og oppbevare mat over lengre tid uten moderne hjelpemidler som kjøleskap og frysere.  Les mer

Spekeskinke som pålegg

Spekeskinke og spekekjøtt

Speking av pølser og kjøtt har tradisjoner helt tilbake til vikingtiden i Norge. Spekemat har status som festmat og hører naturlig med ved alle store anledninger. De siste årene har norske produsenter hatt stort fokus på å forbedre kvaliteten på spekeskinka.  Les mer

Kokt skinke, kjøttruller og annet pålegg

Kokt skinke og annet kjøttpålegg

Det vanligste kjøttpålegget i Norge er muligens kokt skinke som det finnes en rekke varianter av, også røkt.  Les mer

Leverpostei på brødskiva

Posteier og det litt sære pålegget

Leverpostei er den desidert mest brukte posteien i Norge, men det finnes også posteier med bare kjøtt og flesk, uten lever. Leverpostei fremstilles ved å blande hakket lever, kjøtt, løk, spekk, melk, kraft, mel, egg og krydder, og deretter bake den i ovn.  Les mer