Kalkun naturell

Kalkun: I butikken

Kalkun er ikke bare nyttårsmat. Ta en titt i butikken og du vil finne mange andre godsaker også.  Les mer

Kalkunbiff

Kalkun: På kjøkkenet

På grunn av den milde smaken, passer kalkunkjøttet til de fleste krydder og tilbehør.  Les mer

Kalkun 020.jpg

Produkter i handelen

Kalkunenes liv er kort og hektisk: I tremånedersalderen er det slutt. De fleste kalkuner veier fra fire til sju kilo. En kalkun kan veie helt opp til 12 kilo og blir kjøttet som oftest brukt til ulike kalkunprodukter.  Les mer

Helstekt kalkunfilet 3d

Tilberedning av kalkun

Ikke mye er raskere enn å kutte tynne strimler av kjøtt og grønnsaker og slenge dem i en wokpanne. Kalkunkjøtt egner seg utmerket til raske hverdagsretter og kan varieres i det uendelige.  Les mer

Helstekt kalkun med linsesalat

Festfuglen

Planlegger du fest og har lyst til å imponere gjestene dine? Sats på kalkun! En stor, helstekt kalkun kalles med rette festfuglen.   Les mer

Kalkunbiff

ABC i kalkunfilet

Kalkunfilet er enkel og raffinert mat å servere. Fersk kalkunfilet selges hel (1500 g og 750 g) eller i skiver. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille.  Les mer

Samlebilde av pålegg, råvare

Én kalkun – mange muligheter

Siden det ikke er alle som spiser vår tradisjonelle julemat av svinekjøtt, passer det bra å servere kalkun i flerkulturelle lag. Kjøp en hel kalkun, del den opp og tryll fram ulike retter, til pålegg så vel som til varme måltider.  Les mer

Hel, rå kalkun, Bilde 1 av 6

Oppdeling av kalkun

En hel kalkun er ofte rimelig i innkjøp, og med en skarp kniv og litt tid til rådighet kan du trylle flere flotte middager ut av de ulike kalkunstykkene.  Les mer

Kalkun hele året

Kalkun

Her finner du kjernetemperatur og nyttige steketips for kalkun.  Les mer

Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus

Kalkun: Tall og fakta

Hvor mye spiser vi? Hvem spiser mest?  Les mer