skip navigation
matprat logo
Kokt hummer

Tilberedning av hummer

Hummerkjøttet smaker nydelig naturell, servert med majones/ aïoli og sitron. Den kan også gratineres i ovn, eventuelt med urter, parmesan og olje.

Vil du utnytte hummeren maksimalt, tar du vare på skallet og koker en deilig kraft. Da har du et flott utgangspunkt til en velsmakende hummersuppe dagen etter.

Koking av hummer

1. Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, 50 g per liter vann.

2. Legg hummeren i det fosskokende vann og la vannet igjen få et oppkok. Deretter skal hummeren kun trekke.

3. Koketiden avhenger av størrelsen, men en tommelfingerregel er at en hummer på 500 gram skal trekke i 12 minutter. Er hummeren større 500 gram, regner du 2 minutter ekstra per 100 gram. 

4. Når hummerne er ferdig trukket ta dem ut og avkjøl med ryggsiden ned.

Dele og rense hummer

1. Legg hummerne med ryggen ned og del dem fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet.

2. Ta ut paven (magesekken) som ligger som en blære bak øynene.

3. Fjern tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen, og de gråfargede gjellene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB01 23.02.2017 08:07:40