Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Fisk og skalldyr: Tall og fakta

Hvor mye fisk spiser vi egentlig? Her finner du litt informasjon.  Les mer

Gravet laks

Fisk og skalldyr: I butikken

Det er mye å velge mellom og mange ting å tenke på, når man står foran fiskedisken.  Les mer

Helstekt smørflyndre (Sole Meunière)

Fisk og skalldyr: På kjøkkenet

Hvis du ikke skal tilberede sjømaten straks du kommer fra butikken, må den rett i kjøleskapet.  Les mer

Kremede blåskjell

Tilberedning av blåskjell

  Les mer

Kylling- og kamskjellspyd

Tilberedning av kamskjell

Kamskjell er en flott råvare du kan lage mange spennende retter av. Den har en stor hvit muskel, som på smak kan minne litt om hummer.  Friske skjell skal lukte friskt av sjø og hav.  Les mer

Tartar av avokado og kongekrabbe

Tilberedning av krabbe

Du kan kjøpe krabbe levende, kokt, renset i skall, frossen eller hermetisk.  Les mer

Kokt hummer

Tilberedning av hummer

Hummerkjøttet smaker nydelig naturell, servert med majones/ aïoli og sitron. Den kan også gratineres i ovn, eventuelt med urter, parmesan og olje.  Les mer

Laks og blåskjell

Filetering av fisk

Du kan filetere fisk på flere måter, og forskjellige fiskearter krever forskjellig filetering. Her viser vi en måte å filetere laks.  Les mer

Ovnsbakt klippfisk

Slik vanner du ut klippfisk

De fleste pakkene med tørket klippfisk har fremgangsmåte for utvanning. Følg den eller som forklart her.  Les mer