Råvareleksikon XYZ


  • Yams

    Yams er en rotknoll som kan bli opptil 10 kg, men de vi har her er mye mindre. Yamsknollen er uregelmessig i fasongen, som regel noe avlang. Skallet er mørkebrunt og tynt og har ofte tynne trevler utenpå. Kjøttet er fast, hvitt eller rødlig med nøytral smak.  Les mer

  • Yoghurt

    Yoghurt Naturell er laget av pasteurisert, homogenisert helmelk tilsatt tørret skummet melk, syrnet med yoghurtkultur. Fettinnhold 3,8 %. Til frokost med kornprodukter, til kalde sauser, dressinger, desserter m.m. Fruktyoghurt er laget av pasteurisert, homogenisert helmelk tilsatt tørret skummet melk, sukker og syrnet med yoghurtkultur. Tilsatt sukret frukt/bærmasse. Fettinnhold varierer fra 4,3 - 3,2 %. Drikkeyoghurt er fremstilt av pasteurisert, homogenisert lettmelk tilsatt tørret skummet melk og sukker, syrnet med yoghurtkultur. Tilsatt sukret frukt-/bærsaft. Fettinnhold 1,3 %. finnes i ulike varianter,kirsebær, skogsbær og aprikos/mango. Frisk melkedrikk, til frokost, mellommåltid eller dessert. Kan også brukes til kalde dessertsauser og fromasjer.  Les mer

  • Ytrefilet av lam

    Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Ytrefileten er en mager og mør delikatesse. Den kan helstekes eller grilles, og har kort tilberedningstid.  Les mer

  • Ytrefilet av reinsdyr

    Er et flott stykke kjøtt som er ypperlig til helsteking og mindre biffer. De to ytrefiletene sitter på yttersiden av ryggen og veier 0,5-1 kg.  Les mer

  • Ytrefilet av storfe

    Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Inneholder kun 2,3 % fett. Den stekes hel,i biffer eller strimler.  Les mer

  • Ytrefilet av svin

    Ytrefilet er svinekam som er renskåret for fett og ben. Kan stekes i skiver eller helstekes. Inneholder kun 1,8 % fett. Flott og mørt kjøtt.  Les mer