skip navigation
matprat logo

Brunost

Brunost er et tørrstoffrikt konsentrat av en blanding av myse, melk og fløte. Avhengig av melketype og fettinnhold fremstilles forskjellige ostetyper.Ekte Geitost har lange tradisjoner i Norge. Ingrediensene er geitmyse, geitfløte og geitmelk. Den er litt fast, men smidig og skivbar med høvel. Smaken er syrlig, søt med en karakteristisk geitsmak. Dette er en typisk påleggsost, men kan også brukes i matlaging, som sauser o.l. Brunost finnes i mange forskjellige varianter,den mest kjente er Gudbransdalsost som er en blandingsost og inneholder minst 10 % geitemelk.Inneholder 27 % fett. Brunoster er ikke lenger beriket med jern.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB05 28.02.2017 08:49:12