Ribbe

Slik steker du ribbe

Ribba er uten tvil julaftensmiddag nr. 1 i Norge. En undersøkelse fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt viser at 55 % av oss spiser ribbe julaften. Nesten like mange er litt urolige for at svoren ikke skal bli sprø. Her får du derfor noen tips om hvordan få svoren til å knase.  Les mer

Kokosmakroner

Hvor i ovnen skal maten stå?

Det er ikke tilfeldig hvor i ovnen du setter en tung formkake eller ei ribbe som skal få sprø og fin svor. Er du usikker på hvor i ovnen sjokoladekaken eller kringla bør stå får du god hjelp av å lese vår stekeovnsguide.  Les mer

Helstekt filet av storfe

Slik steker du filet og hele stykker

Når man skal servere kjøtt til mange, kan det være flott og praktisk å steke kjøttet i hele stykker. Hel filet eller stek er velsmakende, og kan tilberedes tradisjonelt eller så spennende du ønsker. Blir den også behandlet på riktig måte, får man et skikkelig saftig, godt kjøttstykke som virkelig er festmat.  Les mer

Hvordan steke i panne trinn 4

Steking i panne

Å steke kjøtt i skiver tar bare noen minutter og egner seg godt til middag, særlig når man ikke ønsker å bruke alt for lang tid til matlagingen. Kjøtt som skal stekes i skiver i panne må være mørt, da det ikke skjer noen mørningsprosses under steking. Fileter egner seg godt til steking i skiver. Får å få et best mulig resultat kan det være greit å lære seg noen enkle knep.  Les mer

Biff til mange

Slik steker du biff til mange

Har du flere på besøk er det ikke noe hokus pokus å servere biff. Det er rett og slett svært enkelt!  Les mer

Kickwok 1.jpg

Wok

Wok er en matlagingsteknikk som benyttes i østen. En wok er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Mørt kjøtt fra storfe, svin eller lam er fint å bruke i wok.  Les mer

Hvordan steke i panne trinn 4

Hva skjer med kjøttet ved oppvarming?

Hva er det egentlig som skjer når du tilbereder kjøtt?  Les mer