skip navigation
matprat logo
Grill NM 2011

Slik unngår du å brenne maten

Brent mat er verken sunt eller godt.

·         Ikke ha kull i hele grillen, - opprett en "temperert sone" også kalt indirekte grilling

·         En gassgrill har som oftest flere bluss, og det er enkelt å redusere eller slå av varmen på ett eller flere bluss

·         Hvis gassgrillen din har lavastein pass på at det er rene lavasteiner i grillen, hvis ikke vil fett og oljer ta fyr under grillingen

·         Vent til det blir skikkelig glør når du bruker kull. Pass på, og flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp

·         Pensle grillristen med litt olje, før du legger på maten

·         Mariner gjerne på forhånd, men dropp sukker i marinaden til større stykker kjøtt, da dette lett brenner seg. Tørk av marinaden før du legger kjøttet på grillen. Unngå også salt i marinaden, da dette trekker ut kjøttsaft

·         Grill gjerne magre kjøttprodukter. Kjøtt med mye fett eller mye marinade på utsiden, gjør at fett kan dryppe ned på varmen. Hvis det flammer opp flytter du kjøttet over til den indirekte sonen til flammene har slukket

·         Ikke slukk flammer med vann i sprute flaske, men flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp og la flammen brenne ut

·         Pølser og burgere blir fort brent, bruk derfor svakere varme

·         Mindre og tynnere stykker har kortere grilltid og kan grilles på god varme

·         Vend maten flere ganger under grillingen

·         Når maten begynner å få passe farge, så legg den over på "temperert sone" for etter grilling

·         Større stykker kjøtt trenger også lengre grilltid og lavere varme for ikke å bli brent. Grilles best ved indirekte varme, og under lokk. Ha kjøttet ved siden av varmen, og dryppskål i aluminium 

  • Ikke ha kull i hele grillen, - opprett en "temperert sone" også kalt indirekte grilling
  • En gassgrill har som oftest flere bluss, og det er enkelt å redusere eller slå av varmen på ett eller flere bluss
  • Hvis gassgrillen din har lavastein pass på at det er rene lavasteiner i grillen, hvis ikke vil fett og oljer ta fyr under grillingen
  • Vent til det blir skikkelig glør når du bruker kull. Pass på, og flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp
  • Pensle grillristen med litt olje, før du legger på maten
  • Mariner gjerne på forhånd, men dropp sukker i marinaden til større stykker kjøtt, da dette lett brenner seg. Tørk av marinaden før du legger kjøttet på grillen. Unngå også salt i marinaden, da dette trekker ut kjøttsaft
  • Grill gjerne magre kjøttprodukter. Kjøtt med mye fett eller mye marinade på utsiden, gjør at fett kan dryppe ned på varmen. Hvis det flammer opp flytter du kjøttet over til den indirekte sonen til flammene har slukket
  • Ikke slukk flammer med vann i sprute flaske, men flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp og la flammen brenne ut
  • Pølser og burgere blir fort brent, bruk derfor svakere varme
  • Mindre og tynnere stykker har kortere grilltid og kan grilles på god varme
  • Vend maten flere ganger under grillingen
  • Når maten begynner å få passe farge, så legg den over på "temperert sone" for etter grilling
  • Større stykker kjøtt trenger også lengre grilltid og lavere varme for ikke å bli brent. Grilles best ved indirekte varme, og under lokk. Ha kjøttet ved siden av varmen, og dryppskål i aluminium under.
  • Ikke ha kull i hele grillen, - opprett en "temperert sone" også kalt indirekte grilling.
  • En gassgrill har som oftest flere bluss, og det er enkelt å redusere eller slå av varmen på ett eller flere bluss.
  • Hvis gassgrillen din har lavastein pass på at det er rene lavasteiner i grillen, hvis ikke vil fett og oljer ta fyr under grillingen.
  • Vent til det blir skikkelig glør når du bruker kull. Pass på, og flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp.
  • Pensle grillristen med litt olje, før du legger på maten.
  • Mariner gjerne på forhånd, men dropp sukker i marinaden til større stykker kjøtt, da dette lett brenner seg. Tørk av marinaden før du legger kjøttet på grillen. Unngå også salt i marinaden, da dette trekker ut kjøttsaft.
  • Grill gjerne magre kjøttprodukter. Kjøtt med mye fett eller mye marinade på utsiden, gjør at fett kan dryppe ned på varmen. Hvis det flammer opp flytter du kjøttet over til den indirekte sonen til flammene har slukket.
  • Ikke slukk flammer med vann i sprute flaske, men flytt kjøttet til den indirekte sonen hvis det flammer opp og la flammen brenne ut.
  • Pølser og burgere blir fort brent, bruk derfor svakere varme.
  • Mindre og tynnere stykker har kortere grilltid og kan grilles på god varme.
  • Vend maten flere ganger under grillingen
  • Når maten begynner å få passe farge, så legg den over på "temperert sone" for etter grilling.
  • Større stykker kjøtt trenger også lengre grilltid og lavere varme for ikke å bli brent. Grilles best ved indirekte varme, og under lokk. Ha kjøttet ved siden av varmen, og dryppskål i aluminium under.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB03 28.02.2017 15:24:32