skip navigation
matprat logo

Tips 89: «Hjemmelaget» sjokolade – spiselig matgave

Smelt mørk sjokolade, tilsett nøtter og flaksalt, og du har en spiselig matgave med personlig touch. Superenkelt og supergodt.

Ingredienser:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 1/2 ts havsalt
  • 3 ss nøtter

Slik gjør du:

  1. Grovhakk mørk sjokolade og ha bitene i en bolle som tåler varme. 
  2. Kok opp vann i en kjele, og ta kjelen av varmen. Sett bollen med sjokolade over kjelen. Helst skal bollen tette kasserollens åpning slik at det ikke slipper damp ut. Sjokolade er veldig vár for damp og tåler ikke vann i det hele tatt. Da vil den bli ødelagt. 
  3. Rør i bollen med en slikkepott og sørg for at all sjokoladen har smeltet.
  4. Hell sjokoladen på et stekebrett med bakepapir. 
  5. Dryss over litt grovt salt og hakkede nøtter.
  6. Settes kaldt.

Bryt biter av den ferdige sjokoladebarken, pakk inn i cellofan og gi til noen du er glad i.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.25.1, server:MP-PRD-WEB04 02.12.2016 23:16:49