Nøkkelhullsmerket

Se etter Nøkkelhullsmerket

Det finnes etter hvert mange merker og mye informasjon på matvarer. Nøkkelhullet er en merkeordning som skal gjøre det enkelt for deg å velge sunnere når du har det travelt i butikken.    Les mer

Kjøttdeigpakker

Magert eller fett?

Kjøtt er et stort samlebegrep, og inkluderer alt fra de edleste og magreste råvarene til bearbeidede kjøttprodukter med relativt høyt fettinnhold. Jo magrere og renere, desto høyere er andelen protein.  Les mer

Karbonadedeig og kjøttdeig

Mettet og umettet fett

Mettet, enumettet og flerumettet fett er samlebetegnelser på fettsyrer, avhengig av deres struktur og oppbygging, og påvirker kroppen på forskjellige måter.  Les mer

Entrecôte

Kjøtt og fett

Fett er viktig i et balansert kosthold. Foruten å være energigivende bidrar fett også med fettløselige vitaminer. Gjennomsnittlig inntaket av fett i Norge ligger på 88 g per person per dag, og tilsvarer ca. 34 % av den energien vi får i oss hver dag (Kilde: Norkost 3). Fett er viktig i et balansert kosthold. Foruten å være energigivende bidrar fett også med fettløselige vitaminer. Gjennomsnittlig inntaket av fett i Norge ligger på 88 g per person per dag, og tilsvarer ca. 34 % av den energien vi får i oss hver dag.(Norkost 3)   Les mer

Olje i karaffel

Fakta om oljer

Vet du forskjellen på kaldpresset, virgin og andre oljer? Her finner du de forskjellige oljebegrepene.  Les mer

faktaark, fett

Fakta-ark om kjøtt og fett

Kjøtt inkluderer alt fra de edleste, magreste råvarene til bearbeidede kjøttprodukter med ganske høyt fettinnhold.   Les mer

Olje og smør til steking

Hva slags fett bør jeg bruke til steking?

Valg av stekefett kan spille en helse– og smaksmessig rolle. Det aller viktigste er at fettet ikke blir for varmt, og at det ikke brukes flere ganger.  Les mer

Nøkkelhullsmerket

Nøkkelhullet - enkelt å velge sunnere

Nøkkelhullet er et nordisk frivillig sunnhetsmerke (ernæringsmerke). Matvarer som inneholder mindre fett, salt og sukker og mer kostfiber enn andre matvarer av samme type kan få Nøkkelhullet. For brød, knekkebrød, kornblandinger og lignende stilles det også krav til innhold av fullkorn.  Les mer

Svin indrefilet, ytrefilet og flatbiff

Magert svinekjøtt

Magert svinekjøtt er alltid mørt og har derfor kort tilberedningstid! Det passer dagens forbruker godt.  Les mer