skip navigation
matprat logo

Oksegryte med tomat og rosmarin

Denne gryteretten er sterkt inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon, men jeg har gjort den tomatbasert og med en del mer krydderier i så den blir ekstra rund og god. Dessuten er den veldig enkel siden alt skal oppi samme gryte. 

Denne gryta blir dobbelt så god oppvarmet dagen etter at den er laget, så om du skal ha gjester men ikke vil stå på kjøkkenet hele dagen kan du enkelt lage den dagen før. 

Det er smart å gjøre klar alle ingrediensene når man jobber med så mange forskjellige ingredienser. Hvis ikke blir det fort rot. Start med å legge sjalottløken i lunket vann så blir de enklere å skrelle! Finhakk løk, del gulrøttene i biter, del kjøttet i terninger og sideflesket i strimler. Skrell sjalottløken ved å kutte av topp og bunn og flå av skallet etter at de har ligget en stund i lunket vann. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.25.1, server:MP-PRD-WEB04 04.12.2016 23:25:37