skip navigation
matprat logo

Pizzadeig

Pizza er idiotisk godt, og nesten like idiotisk enkelt. Likevel finnes det mange som tar dumdristige snarveier når de skal lage pizza. Legger man litt mer sjel i det får man en helt fantastisk pizza. Enkle steg som å bruke kaldt vann, lite gjær og dermed lang hevetid koster lite ekstra i tid, men betaler seg i smak.
Denne oppskrifta er formulert på bakerspråk, som er den enkleste måten å formulere en oppskrift som kan skaleres opp og ned.  På bakerspråk bruker man prosent og vekt. Melet er alltid 100% og de andre ingrediensene oppgis i prosent av vekta til melet.  Bruker man 1 kilo mel og skal ha 55% vann betyr det 550 gram vann til en kilo mel, skalerer man opp til to kilo mel blir det 1100 gram vann
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.25.1, server:MP-PRD-WEB01 03.12.2016 16:41:18