skip navigation
matprat logo

Rugbrød med byggryn, havre og linfrø

 Det som er det fine med å bruke langtidshevning er at en behøver nesten ingenting gjær i deigen (den formerer seg naturlig ved at den får stå så lenge og godgjøre seg selv i romtermperatur). Fordelene er at du får mye bedre smak på brødet ditt!  
I korn (og bønner) finnes det noe som heter fytinsyre. Den finnes i det ytre skallet i kornet. Fytinsyren binder seg til mineralene i kornet og gjør dem litt utilgjengelige for oss mennesker, og opptaket av mineralene hemmes. Det hevdes at ved å bløtlegge kornene brytes disse bindingene, og mineraler som kalsium, sink, jern og magnesium blir mer tilgjengelige og lettere opptagelige.

Linfrø inneholder dessuten en del omega 3 fettsyrer. For at disse fettsyrene skal bli bedre tilgjengelig for oss mennesker så må du enten knuse linfrøene (ved hjelp av en krydderkvern) eller bløtlegge linfrøene, som gjort i denne oppskriften!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.25.1, server:MP-PRD-WEB02 04.12.2016 07:15:33