Schnitzel med spinatrisotto

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Ingredienser

  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 12 ts salt
  • 14 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 12 ss olje
  • 1 stk rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
587kcal
Fett
15.3g
Protein
45.7g
Karbohydrater
64.2g
Jern
10mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.