PAD KA PAO MOO - wokstekt svinekjøtt med chili og basilikum

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Woking er selve symbolet på vårt bilde av asiatisk mat. Her er en variant som er rask å lage og som brenner deilig på tunga. Gjør deg god og varm om vinteren og klar for en dukkert om sommeren.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss chilipasta (sambal oelek)
  • 4 båt hvitløk
  • 4 stk frisk sjampinjong delt i to
  • 12 stk løk i grove biter
  • 12 boks hermetiske bambusskudd
  • 50 g lange thaibønner
  • 12 stk rød paprika i grove biter
  • 1 dl vann
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss sukker
  • 1 stk vårløk delt i grove biter
  • 4 ss frisk basilikum (holy basil)
Vis næringsinnhold
Energi
465kcal
Fett
29.9g
Protein
36.1g
Karbohydrater
13.1g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Finhakk hvitløk og bland med chilipasta til en grov puré.

2. Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme. Ta ut kjøttet og stek resten. Ha alt kjøttet i wokpannen. Tilsett chili- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter.

3. Ha i sjampinjong, løk, bambusskudd, bønner og paprika og stek videre i 2-3 minutter.

4. Avslutt med vann, fiskesaus, østersaus og sukker. Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.

Server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.