LAAB MOO - svinekjøtt med chili og mynte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En lett og frisk rett som fungerer godt alene, men som gjerne kan spises sammen med flere retter slik thaiene gjør det.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 2 dl vann
  • 2 ss jasminris
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss grovt chilipulver
  • 3 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk vårløk (evt 3 thai-vårløk)
  • 3 ss thaimynte eller vanlig mynte (2 ss i retten, 1 ss som pynt)
  • 2 ss lime- eller sitronsaft
  • 100 g isbergsalat
  • 100 g lange thaibønner
Vis næringsinnhold
Energi
303kcal
Fett
12.5g
Protein
40.5g
Karbohydrater
6.9g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Risen stekes i tørr panne til den er lysebrun. Finmales deretter i en morter.

2. Del svinekjøttet i små terninger og kok det i vann i 3-5 min.

3. Ha i fiskesaus og chili, bland sammen og trekk pannen til siden.

4. Bland inn mynte, sjalottløk, vårløk og malt ris. Ha i lime- eller sitronsaft.

5. Anrettes på tallerken, pyntes med resten av mynten og serveres med ris og salat med rå lange thaibønner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.