GAENG KEO WAN - svinekjøtt i grønn kokoskarri

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Thailandsk matkultur er kjent for de mangfoldige, gjerne sterke smakene. Denne gryteretten er intet unntak. Len deg tilbake, lukk øynene og skjenn på smakene. Du vil få en varm følelse med hilsen fra Thailand.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss soyaolje
  • 2 ss grønn karripasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 100 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk galangarot skåret i tynne skiver
  • 1 stk aubergine
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 5 stk kaffirlimeblader rives i små biter
  • 1 stk stor rød chili skåret i lange strimler
  • 3 ss thaibasilikum
Vis næringsinnhold
Energi
877kcal
Fett
68.7g
Protein
41.5g
Karbohydrater
24.6g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres karripasta raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter.

2. Tilsett kjøtt og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangal og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.

4. Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.

5. Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.

Server med ris eller nudler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.