Couscous- og gresskarsalat med indrefilet av svin

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Couscous- og gresskarsalat servert med helstekt indrefilet av svin er en salat som er skapt for å deles. Lag den til deg selv og en du er glad i, eller sett den på tapasbordet. Salaten smaker like godt varm som kald. 

Ingredienser

  • 300 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje , til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille

Couscous- og gresskarsalat:

  • 2 dl couscous
  • 200 g gresskar , i store terninger
  • 12 ts chilipulver
  • 1 ss olje , til steking
  • 1 stk granateple , renset
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 2 stk sikorisalat (endivie)

Slik gjør du

  1. Pensle svinefilet med olje, gni inn fileten med bladpersille, salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form, og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Stek svinefilet i ovn på 125 °C til termometeret viser 70 °C, da er kjøttet medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
Grill gjerne svinefileten. Brun den først på direkte varme, legg den over på indirekte varme og grill videre. Bruk et steketermometer for best resultat.

2. Kok couscous etter anvisning på pakken. 

3. Dryss olje og chilipulver over gresskarterninger. Stek i ovn på 200 °C til terningene er møre, ca. 15 minutter.

Kjøper du gresskar med frø, kan du riste frøene i stekeovn og krydre med salt. Enkel og god snacks.

4. Bland sammen couscous, gresskar, granateple og valnøtter. Smak til med sitronsaft, bladpersille, salt og pepper. 

5. Vask salat. Fyll couscous- og gresskarblandingen i salatbladene. 

Anrett fylte salatblad på fat sammen med saftig indrefilet av svin. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.